Sommardraget


”Med Sommardraget vill vi erbjuda ett Jesus-fokuserat läger där barnen har kul tillsammans och själva får vara delaktiga genom kreativa uttrycksätt!”

”En fantastisk plats som för samman många människor
och där nya vänskapsband knyts.”

Sommardraget eller Sommardrag som det egentligen heter, är ett barnläger som arrangeras av EFS i Sydöst-Sverige på Kustgården Senoren i Karlskronas skärgård. Lovisa Strideros och Sara Rocafort är huvudledare för lägret. Lägret har i 26 år hållts på EFS-gården, Strandgläntan, i den idylliska byn Timmernabben, som ligger ca. 4 mil norr om Kalmar. 2012 flyttade lägret till Klintagården i den Ölandska staden Köpingsvik norr om Borgholm där lägret höll till i sju år. Inför året 2020 så valde lägerledningen att förlägga lägret på kustgården Senoren i Karlskronas skärgård.

På sommardraget får barnen vara med om Bibelstudium, Draget-möten, pyamasbön, Praise Party, Utetjosan (bad, utflykter, lek och bus med ledarskolan etc.) , bön och gympa vid flaggstången, mat och fika, eftermiddagsgrupper och mycket annat skoj.

Syfte

Vårt syfte är att alla barn oavsett ålder och bakgrund ska få komma till ett läger där de får möjlighet att växa i sin tro och i sin relation till Jesus. Lägret är en plats där de kan lära sig att våga stå för Jesus och ha med sig Honom i vardagen men också en plats där de kan få träffa andra kristna barn och finna nya vänner för livet. Vi hoppas att barnen ska en otroligt rolig vecka som blir ett minne för livet. Många barn ser SommarDraget som sommarens höjdpunkt och lever ofta på denna upplevelse hela året. Redan när lägret tagit slut så längtar de till nästa år.

SommarDraget riktar sig till barn och barnfamiljer, framför allt då barn som har slutat i förskolan och upp till årskurs 6. Därefter får de börja i Ledarskolan. Även de allra minsta och de allra äldsta är varmt välkomna till sommardraget, men de minsta får komma i sällskap av sina föräldrar. Många ser SommarDraget som sommarens höjdpunkt och kan inte tänka sig ett sommarlov utan SommarDraget. Det är en mycket populär familjeaktivitet och är älskad av många.