Ledarskolan

En fantastisk plats som för samman många människor och där nya vänskapsband knyts.

Ledarskolan är ett läger för tonåringar som har gått ut årskurs 7 och uppåt.

Syfte

Lägrets syfte är att utbilda unga ledare och samtidigt låta dem växa i sin tro på Jesus. Lägret innefattar mycket praktik eftersom SommarDraget pågår samtidigt, där de blivande ledarna i ledarskolan får ta ansvar för olika aktiviteter.
På ledarskolan får ledarskoleeleverna bland annat ha hand om lägerbålen, pyamasbön, morgongympan, sången till maten, utetjosan etc. De får även vara hjälpledare i de olika eftermiddagsgrupperna.

Ledarskolans största uppdrag på SommarDraget är att vara goda förebilder för barnen och att leka med dem. Ledarskolans motto har genom åren varit: ”Ledarskolan får aldrig säga nej till barnen”. Ledarskoleeleverna får alltså inte säga: ”nej” när ett barn kommer och frågar om ledarskoleeleven vill leka eller bada, spela fotboll mm (så länge det inte går emot lägrets schema). Ledarskoleeleverna är alltså på lägret för barnens skull och absolut inte för sitt eget nöjes skull, de är där för att lära sig och att växa i ansvar. Ledarskolan är en utbildning i gott ledarskap. Ledarskolan är på plats på SommarDraget för att ge barnen sommarens höjdpunkt och hjälpa dem att få ett jätteroligt läger.

Vad krävs av dig för att få delta i ledarskolan?

  • För att få delta i ledarskolan ska du ha gått ut årskurs 7, 8, 9 i grundskolan eller slutat årskurs 1, 2 och 3 på gymnasiet eller är äldre.
  • Du ska ha en personlig kristen tro.
  • Du ska också ha en vilja att vara/bli ledare inom kyrkliga sammanhang, som tillexempel på läger eller i din hemförsamling.
  • Du ska även ha ett hjärta som brinner för barn, lek, sång och sketcher.

Historia

Den första ledarskolan arrangerades redan 1987. Ledarskolan startades på grund av att det var så många ungdomar som inte vill sluta på draget och därför behövde vi något som de kunde fortsätta på och därifrån skapades en skola för ungdomarna där de fick chansen att utblida sig till ledare. Ledarskolan startades av Benner Löwenham och hans kompis Kinna.