Ett mobilfritt barnläger

Vi är sååå laddade i ledargänget för att ta emot era barn till Sommardraget. För att få ett så bra och givande läger som möjligt skulle vi önska lite hjälp av er föräldrar för att få ett ”mobilfritt” läger. Vi har diskuterat denna fråga noga och kommit fram till att fördelarna med ett mobilfritt läger är fler än de problem som eventuellt skulle kunna uppstå. Vi skriver därför detta brev till dig så att vi kan hjälpas åt att förebygga eventuella hinder för att kunna genomföra lägret utan mobiler. Mobilen är en kär ägodel för många av våra barn (och också för oss vuxna, så som ett enkelt sätt att nå våra barn och ha lite extra koll =)). 

För att undvika konflikter och tårar behöver vi presentera detta beslut på ett klokt sätt för våra barn. Att börja lägret med pekpinnar och förbud är inte de signaler vi vill ge till barnen. Däremot vill vi att de ska få en fantastisk lägerupplevelse, att de ska få möjlighet att lära känna nya kompisar och göra en mängd härliga och roliga lekar och upptåg tillsammans med andra under detta korta men intensiva läger. Vi ser flera fördelar med denna mobilfasta som vi tror att även barnen kommer uppskatta. 

För att lugna dig som förälder vill vi först meddela att det finns en jourtelefon som du dygnet runt kan ringa för att komma i kontakt med ditt barn och så kan även alla barn på lägret nå sina föräldrar om så skulle önskas. Numret är: 070-597 50 58. Numret går till en telefon som bärs av huvudledare Sara Rocafort. I ledargruppen tycker vi att det är en fördel att barnen meddelar oss om de till exempel inte mår bra eller om de känner hemlängtan, så att de kan få hjälp på plats både med att prata om problemet men också för att komma i kontakt med er. Vi är där för barnens skull och vill naturligtvis på alla sätt hjälpa dem för att de ska må bra. 

Övriga fördelar med att lämna mobilen hemma som du gärna får tala om för ditt barn: 

  • Dina kompisar har tid att umgås med dig istället för att hålla på med mobilen och likaså har du mer tid att leka, prata och
    göra kul saker med andra.
  • Lägret är kort så detta är ett lysande tillfälle att pröva att vara
    utan mobilen ett par dagar för att upptäcka allt man kan göra utan den!
  • Du behöver inte vara rädd att din mobil ska gå sönder eller att du ska tappa bort den.
  • Du får känna hur det känns att ha lite ”föräldrafritt” ett par dagar, utan att mamma eller pappa ringer eller sms:ar hela tiden. 

Många använder också mobilen som sin kamera och det är naturligtvis roligt att få bilder med sig hem från lägret. Alla vill dock inte bli fotograferade och alla vill definitivt inte ha sin bild publicerad på nätet. Detta måste vi respektera och vi har därför beslutat att vi i ledargänget är ansvariga för fotografering. Efter lägret kommer vi lägga dessa bilder på hemsidan med ett lösenord som bara du som deltagit på lägret kommer att få tillgång till.

Om du samtalar med ditt barn om ovanstående saker tror vi att vi kan undvika problem vi incheckningen. Skulle det vara så att det finns särskilda skäl eller att ditt barn inte vill delta på grund av detta beslut så finns möjligheten att i undantagsfall lämna in mobilen vid incheckning till lägrets mobilhotell. Då finns mobilen att tillgå vid vissa tider som vi kommer överens om på plats. Har du frågor får du gärna höra av dig till huvudledare Sara Rocafort.

Med önskan om en rik lägerupplevelse för barnen på Sommardraget!


/Ledargänget